10 důvodů, proč sáhnout po přírodní balené vodě
Pitný režim - 4 minut čtení


Zaslechli jste, že je pití přírodní balené vody zbytečný luxus? Anebo jste zaslechli, že je voda v lahvích stejná jako ta kohoutková? Není tomu tak. V následujících řádcích si ukážeme, že složení není u všech vod stejné.

Mezi obyčejnou pitnou vodou, která teče z kohoutku a balenou vodou, která pochází z podzemních zdrojů, je hned několik významných rozdílů. Pokud tedy sáhnete po balené vodě, rozhodně se to vyplatí. Ale pozor, i kohoutková voda může být stáčena do lahví a prodávána jako balená Jakou balenou vodu tedy vybrat? Vybírejte z pramenitých, kojeneckých a minerálních balených vod, neboť se vyznačují: 

1. Zřejmým původem - pochází z konkrétních chráněných a nekontaminovaných podzemních zdrojů, které vytvořila sama příroda.

2. Neměnným složením - podmínkou k jejich povolení je neměnné a pravidelně kontrolované složení.   

3. Přírodní čistotou - do jejich přirozeného složení se nezasahuje. Nesmí se používat chemické úpravy, nesmí se ani dezinfikovat. Od zdroje až po hotový výrobek si uchovávají své přirozené složení.

4. Minerálními látkami - pro zdraví přirozenou součástí minerálních vod jsou minerální látky, které mají prokazatelný fyziologický účinek. Lidskému tělu tak nabízejí víc než obyčejná voda. Minerálka z domácího kohoutku nikdy nepoteče.

5. Splňují požadavky přísného potravinového práva - patří mezi potraviny a na jejich výrobu, značení a kontrolu se vztahuje přísné potravinové právo.

6. Splňují přísné limity - podléhají přísnějším limitům – například pro obsah dusitanů a organických látek. Na rozdíl od pitné vody jim není možné udělit výjimku.

7. Informacemi o složení přímo na výrobku - neměnné složení a přírodní původ jsou uvedeny na etiketě výrobku. Díky etiketě máte jistotu, co z lahve pijete.

8. Garancí kvality - výrobce balených vod garantuje kvalitu výrobku po celou dobu jeho minimální trvanlivosti.

9. Pestrou nabídkou - můžete si vybírat z různých druhů a značek dle chuti, aktuálního zdravotního stavu a životního stylu.

10. Jsou vždy po ruce - větší či menší lahve, které kdykoliv a kdekoliv napomohou dodržování pravidelného a dostatečného pitného režimu.